تایوان از حضور ۱۹ هواپیمای چینی در منطقه دفاع هوایی خود خبر داد

تایوان بارها برای مذاکره با چین پیشنهاد داده است، اما می‌گوید در صورت حمله از خود دفاع خواهد کرد

چین تایوان را قلمرو خود می‌داند و ادعا می‌کند به دنبال حق حاکمیت خود است‌ــ AFP

وزارت دفاع تایوان روز چهارشنبه اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۹ هواپیمای نیروی هوایی چین را در منطقه دفاع هوایی خود رصد کرده است. تایپه این اتفاق را بخشی از آزارواذیت منظم پکن نامید.

به گزارش رویترز، تایوان در سه سال گذشته از تشدید فعالیت‌های نظامی چین در نزدیکی این جزیره شاکی است. چین تایوان را قلمرو خود می‌داند و پیگیر ادعای حق حاکمیتش است. این کشور بارها اعلام کرده که فعالیت‌هایش در این منطقه موجه است زیرا به‌ دنبال دفاع از تمامیت ارضی خود و هشدار به ایالات متحده درباره پرهیز از «تبانی» با تایوان است؛ موضوع‌هایی که خشم تایوان را به همراه داشته است.

بنا بر اعلام وزارت دفاع تایوان، این ۱۹ جنگنده جی‌ــ۱۰ در آسمان جنوب غربی منطقه دفاع هوایی جزیره پرواز کرده‌اند؛ هرچند بر اساس نقشه‌ای که این وزارتخانه منتشر کرده، پرواز هواپیماها به سواحل چین نزدیک‌تر از تایوان است.

این وزارتخانه در عین حال افزود که نیروهای تایوان وضعیت را تحت نظر داشتند اما این هواپیما از خط میانی حساس تنگه تایوان عبور نکردند. خط میانی تنگه تایوان پیش‌تر به عنوان یک مانع غیررسمی بین دو طرف عمل می‌کرد اما نیروی هوایی چین از زمان برگزاری مانور جنگی در نزدیکی تایوان در اوت گذشته، تقریبا هر روز بر فراز آن پرواز کرده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

منطقه هوایی جزیره تایوان نسبت به آسمان این کشور فضای وسیع‌تری است و تایپه تلاش دارد از طریق نظارت و گشت‌زنی در آن فرصت بیشتری برای پاسخگویی به هرگونه تهدیدی داشته باشد.

دولت منتخب دموکراتیک تایوان بارها پیشنهاد مذاکره با چین را مطرح کرده است، اما می‌گوید این جزیره در صورت حمله، از خود دفاع خواهد کرد و تنها مردم تایوان می‌توانند برای آینده خود تصمیم بگیرند.

در دو ماه گذشته، پس از تجاوز مجدد جنگنده‌های چینی به حریم هوایی تایوان، ارتش این کشور تصمیم گرفت دوره سربازی اجباری را از چهار ماه به ۱۲ ماه افزایش دهد. بنا بر اعلام ارتش، یک‌ساله شدن خدمت سربازی اجباری از سال ۲۰۲۴ اجرایی می‌شود.

تسای اینگ-ون، اولین رئیس‌جمهوری زن در تاریخ تایوان، در ماه‌های اخیر بارها درباره خطرات حمله احتمالی ارتش چین کمونیست و اشغال کشورش هشدار داده است. اینگ-ون که در سال ۲۰۱۶ به ریاست‌جمهوری تایوان رسید، یکی از محبوب‌ترین سیاستمداران در تاریخ این کشور است. او در ماه‌های اخیر تلاش کرد از جزیره تایوان یک دژ تسخیرناپذیر در مقابل چین بسازد.

چین بارها تایوان را به حمله تهدید کرده و هشدار داده است سیاستمدارانی که با این جزیره خودمختار در ارتباط و تعامل‌اند، «دارند با آتش بازی می‌کنند». سفر سیاستمداران خارجی بلندپایه آمریکا و اروپا به تایوان خشم پکن را برانگیخته و نیروهای چینی رزمایش‌های گسترده‌ای در اطراف تایوان برگزار کرده‌اند که از نظر مقام‌های تایوانی، تمرین برای حمله به این جزیره است.

بیشتر از جهان